Με φινέτσα ιταλική οι τελικοί του Champions League

Close

Ιστορία γράφτηκε στο Champions League. Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας Βερολίνο και στην iconim Max – Schmeling Halle (πάνω από 9 χιλιάδες θεατές) δόθηκε το Σάββατο ο επίλογος μιας φανταστικής χρονιάς με τη διεξαγωγή των δυο τελικών σε Άνδρες και Γυναίκες.

Η ιταλική Cucine Lube Civitanova θριάμβευσε στους Άνδρες κερδίζοντας την ρωσική Zenit Kazan με 3-1 σετ (16-25, 25-12, 25-12, 25-19). Στις Γυναίκες στον ιταλικό εμφύλιο η Igor Corgonzola Novara κέρδισε την Imoco Volley Collegliano επίσης με 3-1 σετ.

H Iταλική Cucine Lube Civitanova είναι η «βασίλισσα» του CEV Champions League Ανδρών. Στον μεγάλο τελικό κέρδισε την Ρωσική Zenit Kazan με 3-1 άνκαι έχανε με 0-1. Οι Ρώσοι μπήκαν δυνατά και με συνεχόμενα μπλοκ έβγαλαν εκτός ρυθμού τους Ιταλούς. Ως εκ τούτου κέρδισαν 25-16 και προηγήθηκαν 1-0.

Η συνέχεια άνηκε στην Civitanova που με τους πολιτογραφημένους Ιταλούς Robertlandy και Leal να οδηγούν την ομάδα κέρδισε με 25-15 ισοφαρίζοντας τον Τελικό. Το τρίτο σετ άνηκε εξ ολοκλήρου στους Ιταλούς που δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους Ρώσους και κέρδισαν 25-12 γράφοντας το 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ οι πέραν των 9.046 φίλοι του βόλεϊ είδαν την Civitanova να ξεδιπλώνει στο τάραφλεξ της Max – Schmeling Halle τη νοοτροπία νικητή που την διακατέχει και αφού κέρδισε 25-19 πήρε τον τίτλο με 3- 1 σετ.

Cucine Lube Civitanova( F. De Giorgi): Sokolov, Ciccareli, Kovar,D’hulst,Marchicio, Juantorena, Massari, Stankovic, Diamantini, Leal, Sander, Gantagalli, Cester, Robertlandy, Mossa, Balasso.

Zenit Kazan (V. Alekno): Anderson, Surmachievskiy,Volvich, Alekno, Likhosherstof, Αlekseev, Nkapeth, Kononov, Krotkov, Butko, Spiridonov, Verbov, Babichev, Mikhailov, Tolok.

Στις Γυναίκες η Ιgor Corgonzola Novara πήρε την ρεβάνς στον Ιταλικό εμφύλιο (έχασε το ιταλικό πρωτάθλημα) από την Imoco Volley Connegliano, την κέρδισε με 3-1 και πήρε τον θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Στο πρώτο σετ η Novara κέρδισε καθαρά 25-18 αφού προηγήθηκε 09-01. Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Paola Egonu βοήθησε στην Corgonzola να φθάσει στο 2-0 κερδίζοντας 25-17 το δεύτερο σετ.

Τα κορίτσια – «Πάνθηρες» της Connegliano επέστρεψαν στο τρίτο σετ κέρδισαν με 25-14 μειώνοντας σε 2-1 σετ. Ωστόσο, οι πρωταθλήτριες Ευρώπης τέλειωσαν τον αγώνα αφού επικράτησαν στο τέταρτο σετ 22-25.

Ιgor Corgonzola Novara (M. Barbolini): Carlini, Stufi, Camera, Plak, Nizetich,Chirichella, Sansonna, Piccini, Bici,Barch – Harkley, Zannoni, Velkovic, Egonu, Bolzonetti, Nardo, Parini, Piacentini,Picci,

Imoco Volleyball Conegliano (D. Santarelli): Nagaoka, Bechis, De Kruijf, Folie, Fersino, Lowe, De Gennaro, Danesi, Samadan, Fabris, Wolosz, Hill, Tirozzi, Sylla, Moretto.

Aπό ιστοσελίδα ΚΟΠΕ