Κλείδωσε η εντεκάδα της Αργεντινής

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, έχει αποφασίσει για τους εννιά της ενδεκάδας στο Κόπα Αμέρικα 2019. Ο ρόλος του Μέσι, ποιες δύο θέσεις "παίζουν" ακόμη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, ανακοίνωσε την Τρίτη (21/5) αποστολή για το Κόπα Αμέρικα 2019, το οποίο διεξάγεται από τις 14 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η αλμπισελέστε θα πορευτεί σε μία ακόμη διοργάνωση με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι, ενώ δίπλα του θα βρίσκεται κι ο Σέρχιο Αγκουέρο. Ο Σκαλόνι έχει καταλήξει, μάλιστα, και στους εννιά από τους έντεκα που θα ξεκινήσει σύμφωνα με ρεπορτάζ της κορυφαίας αθλητικής εφημερίδας της "χώρας του τάνγκο".

Το σύστημα θα είναι μεταβλητό από 4-4-2 σε 4-2-3-1. Ο σταρ της ομάδας είναι σαφέστατα αυτός που καθορίζει τη μεταβολή. Οι αμφιβολίες του 41χρονου προπονητή ξεκινούν από τον τερματοφύλακα. Έχει δίλημμα στο εάν θα επιλέξει τον γκολκίπερ της Μπόκα, Εστέμπαν Αντράντα, ή αυτόν της Ρίβερ, Φράνκο Αρμάνι.

Η αμυντική τετράδα είναι σίγουρη στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού. Ο Ρένσο Σαράβια της Ράσινγκ θα είναι στο δεξί άκρο, ο Νικολάς Ταγλιαφίκο του Άγιαξ στο αριστερό, ενδιάμεσά τους ως κεντρικό δίδυμο ο Χερμάν Πεσέλα της Φιορεντίνα με τον Νικολάς Οταμέντι της Μάντσεστερ Σίτι.

Εξίσου φανερά είναι τα πλάνα και για το αντίστοιχο δίδυμο των αμυντικών μέσων. Ο Λεάντρο Παρέδες της Παρί Σεν-Ζερμέν θα βρίσκεται πλάι στον Χιοβάνι Λο Τσέλσο της Μπέτις. Ο αναντικατάστατος ηγέτης, Λιονέλ Μέσι, θα έχει εκ δεξιών του τον Εσεκιέλ Παλάσιος της Ρίβερ.

Δίλημμα (το δεύτερο) προκύπτει γι' αυτόν που θα βρίσκεται στην αριστερή πτέρυγα. Τη θέση διεκδικούν ο Άνχελ Ντι Μαρία με τον Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν στη Γουότφορντ. Ο Σέρχιο Αγκουέρο από τη στιγμή που κλήθηκε - στην αρχή δεν υπολογιζόταν λόγω κακών σχέσεων με τον Σκαλόνι - θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Η Αργεντινή βρίσκεται στο δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με Κολομβία, Παραγουάη και Κατάρ.