Ο Λίπι επιστρέφει στην εθνική Κίνας τέσσερις μήνες μετά την παραίτησή του

Close

Ο 71χρονος Ιταλός προπονητής, Μαρτσέλο Λίπι, επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Κίνας, από την οποία είχε αποχωρήσει τον περασμένο Ιανουάριο!

Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Ιανουαρίου όταν ο Μαρτσέλο Λίπι παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της εθνικής Κίνας. Ύστερα από τέσσερις μήνες ο 71χρονος Ιταλός προπονητής επιστρέφει στο πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού!

Ο στόχος ξεκάθαρος. Να καταφέρει να οδηγήσει την εθνική ομάδα της ασιατικής χώρας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, η οποία θα διεξαχθεί με 32 ομάδες κι όχι με 48 όπως οραματίστηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ως υπηρεσιακός προπονητής ανέλαβε ο συμπατριώτης και πρώην παίκτης του Μαρτσέλο Λίπι, Φάμπιο Καναβάρο. Κάθισε στον πάγκο σε μόλις δύο ματς, γνωρίζοντας ήττες με το ίδιο σκορ (0-1) από Ταϊλάνδη και Ουζμπεκιστάν.

Ο Μαρτσέλο Λίπι έχει ουκ ολίγες φορές ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την προπονητική, πάντα όμως συνεχίζει. Έχει καθίσει στους πάγκους των Ποντεντέρα, Σιένα, Πιστοϊέζε, Καραρέζε, Τσεζένα, Λουκέζε, Αταλάντα, Νάπολι, Γιουβέντους, Ίντερ εθνικής Ιταλίας και Γουανγκζού.