Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε «μουδιασμένα» τον πρώτο του αγώνα στο Dubai World Tennis Championships, ο Ρότζερ Φέντερερ δεν άργησε ν' ανοίξει στο φουλ τις τενιστικές του μηχανές και να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα κόντρα στον Μικαΐλ Γιούζνι (6-3, 6-1).
Είναι το σπίτι του- όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά: ο Ρότζερ Φέντερερ έχει δικό του σπίτι (και) στο Ντουμπάι και αυτό, όσο να 'ναι, του χαρίζει έναν άλλον αέρα κάθε φορά που πατάει το πόδι του στη σκληρή επιφάνεια του Dubai World Tennis Championships.
Όποτε αγωνίζεται κόντρα στον Μικαΐλ Γιούζνι, αισθάνεται σαν στο σπίτι του- όχι κυριολεκτικά, μεταφορικά: ο Βασιλιάς είχε, πριν το σημερινό σερί, ένα «αψεγάδιαστο» 15-0 απέναντι στο Ρώσο, το οποίο έμελλε να γίνει 16-0 μετά το τέλος του εναρκτήριου αγώνα του Ελβετού στο τουρνουά των 500 βαθμών.
Ο Γιούζνι ξεκίνησε καλά τον αγώνα και φαινόταν, μέχρι και τις αρχές του έβδομου γκέιμ (3-3 μέχρι τότε), πως τούτη τη φορά θ' αποτελέσει υψηλό εμπόδιο για τον Φέντερερ, το οποίο θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να το υπερκεράσει.
Όμως, ένα μπρέικ του Ελβετού στο 3-4, ήταν, εν τέλει, αρκετό. Ο Γιούζνι έχασε τα επόμενα 7 γκέιμς, ξεχύθηκε στην αγωνιστική κατρακύλα και διένυσε όλη την απόσταση μέχρι την κατηφόρα τρέχοντας. Το πρώτο σετ έκλεισε μ' ένα εντυπωσιακό backhand του Φέντερερ στη μικρή διαγώνιο (6-3), πριν ακολουθήσει το, διαδικαστικού χαρακτήρα, δεύτερο και τελευταίο (6-1).
Έτσι, σε λιγότερο από μία ώρα (56, μόλις, λεπτά) Ο Φέντερερ πρόλαβε να τσεκάρει το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο του τουρνουά.
Η «βασιλική» προσπάθεια για τον 7ο προσωπικό του τίτλο στο Ντουμπάι, συνεχίζεται.
Μένει να φανεί αν μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και να βάλει καινούρια στολίδια στην ήδη εντυπωσιακή του κορώνα.
ΠΗΓΗ: sdna.gr