Ανατροπή και ΒΗΜΑ πρόκρισης

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 27', το Περού κατάφερε να επικρατήσει της Βολιβίας με 3-1 και να κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Copa America.  

Άλμα πρόκρισης και μάλιστα με ανατροπή για το Περού. Οι Περουβιανοί παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την Βολιβία στο 27', κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή, να επικρατήσουν με 3-1 και να βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Copa America. Η παρέα των Γκερέρο και Φαρφάν έφτασαν πλέον τους 4 βαθμούς και όπως αναφέραμε η πρόκριση τους θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη, εκτός αν η Βενεζουέλα κάνει το θαύμα σε λίγη ώρα στο ματς με την Βραζιλία.

Στα του αγώνα οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν στο 27' να ανοίξουν το σκορ με πέναλτι του Μορένο, μια παράβαση που δόθηκε μετά την εξέταση του VAR. Οι Περουβιανοί που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχαν τον έλεγχο, μπόρεσαν να πάνε ισόπαλοι στα αποδυτήρια, με τον Γκερέρο περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να ισοφαρίζει στο 44'.

Ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο το Πέρου συνέχισε να έχει τον έλεγχο και πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά και συγκεκριμένα στο 54' έκανε το 1-2 με κεφαλιά του Φαρφάν. Από εκείνο το σημείο και έως το τέλος είχαμε δυνατά μαρκαρίσματα, με τους Περουβιανούς να καταφέρνουν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων να πετυχαίνουν το 1-3 με ωραία προσπάθεια και σουτ του Φλόρες