Σαν σήμερα: Η Γαλλία στην κορυφή του κόσμου, 20 χρόνια μετά! (βίντεο)

Μετά τη φουρνιά των Ζινεντίν Ζιντάν, Ντιντιέ Ντεσάν, Εμανουέλ Πετί, Λοράν Μπλαν και των υπόλοιπων, έπρεπε να περάσουν 20 χρόνια για να βρεθεί η εθνική ομάδα της Γαλλίας στην κορυφή του κόσμου. Κι αυτό έγινε σαν σήμερα, 15 Ιουλίου, το 2018, στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας...

Οι «τρικολόρ», είχαν μείνει πληγωμένοι έπειτα από τη συμμετοχή τους στον τελικό του Euro 2016 στη χώρα τους, εκεί όπου είχαν δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Φερνάντο Σάντος να κατακτούν το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στα γήπεδα της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018, ήταν πιο έτοιμοι. Πιο αποφασισμένοι. Πιο ικανοί. Και δεν θα επέτρεπαν στους εντυπωσιακούς Κροάτες να ολοκληρώσουν με happy end την παραμυθένια πορεία τους μέχρι και τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Κίλιαν Μπαπέ, ο Μπέντζαμιν Παβάρ, ο Σαμουέλ Ουμτιτί, ο Πολ Πογκμπά και τα υπόλοιπα παιδιά του Ντεσάν δεν θα άφηναν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Κανείς δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι διαφορετικό από αυτό που όντως συνέβη στον μεγάλο τελικό της 15ης Ιουλίου του 2018. Οι Γάλλοι, έπειτα από μια 20ετία, αναρριχήθηκαν πανάξια στην κορυφή του κόσμου με το τελικό 4-2 επί των Κροατών.Ο Μάντζουκιτς με αυτογκόλ είχε ανοίξει το σκορ για τους Γάλλους, για να ισοφαρίσει προσωρινά ο Πέρισιτς με τρομερό αριστερό σουτ στην κίνηση.

Ο σκόρερ της Κροατίας, λίγα λεπτά μετά το γκολ του, θα έβλεπε τον ρέφερι να δίνει πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή – με τη συμβουλή και του VAR – με τον Γκριεζμάν να βάζει ξανά μπροστά τους μετέπειτα Πρωταθλητές κόσμου.

Γκολάρα ο Πογκμπά στο 59' με το αριστερό για το 3-1, απίθανο γκολ με το δεξί από τον Μπαπέ και η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος, με τον Μάντζουκιτς να βάζει την κόντρα στον Γιορίς και να διαμορφώνει το τελικό 4-2...