Φοβερό ματς και break οι Ρόκετς!

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι - το καλύτερο των Τελικών της Δύσης μέχρι στιγμής - οι Rockets κέρδισαν με 95-92 τους Warriors και έφεραν στα ίσια την σειρά!

Οι Warriors μετρούσαν 16 σερι εντός έδρας νίκες στα playoffs πριν από το Game 4 με τους Rockets. Κάποια στιγμή αυτό το σερί θα έσπαγε. Έμελλε λοιπόν να είναι οι Rockets αυτοί που το θα το έσπαγαν. Χρησιμοποιώντας μόλις 7 παίκτες και στηριζόμενοι στην άμυνά τους, οι "Ρουκέτες" πήραν μία σπουδαία νίκη με 95-92 μέσα στο Golden State - πρώτη νίκη της ιστορίας τους σε αγώνα playoffs εκτός έδρας κόντρα στους Warriors - και έφεραν την σειρά στα ίσια με 2-2. Πήραν έτσι πίσω το πλεονέκτημα έδρας, με την σειρά να μεταφέρεται στο Houston

Ο James Harden με 30 πόντους (αλλά μόλις 6 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο) ήταν ο πρώτος σκόρερ των Rockets, με τον Chris Paul να προσθέτει 27 πόντους και τον Eric Gordon 14 πόντους. Για τους Warriors (που παρατάχθηκαν χωρίς τον Andre Iguodala, με την απουσία του να αποδεικνύεται καθοριστική), o Stephen Curry είχε 28 πόντους (με 10/26 σουτ), ο Kevin Durant 27 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο Draymond Green 11 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Ματσάρα

Οι Warriors ήταν εντυπωσιακοί στο ξεκίνημα του αγώνα, ξεφεύγοντας με 12-0, πιάνοντας στον "ύπνο" τους Rockets, διατηρώντας αυτό το προβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, την οποία έκλεισαν προηγούμενοι με 28-19. Οι Rockets ωστόσο δεν έδειξαν να πανικοβάλλονται. Τουναντίον, έμειναν πιστοί στο πλάνο τους και ροκάνισαν άμεσα την διαφορά, καταφέρνοντας αρχικά να ισοφαρίσουν σε 41-41 και τελικά να πάρουν το προβάδισμα με 53-43 χάρη σε ένα σερί 12-0 (και τον Harden να πετάει... φλόγες), πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 7 πόντων (53-46).

Tο τρίτο δωδεκάλεπτο είναι παραδοσιακά αυτό που οι Warriors ξεσπάνε. Το Game 4 με τους Rockets δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αποφύγουν το ξέσπασμα των Warriors και φάνηκε να τα καταφέρνουν, αφού στα μέσα της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 62-55 υπέρ τους. Κάπου εκεί ωστόσο ήρθε η... έκρηξη των Warriors, οι οποίοι έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 18-3 για να ξεφύγουν με 73-65 - με τον Curry να σημειώνει κάποια στιγμή 11 σερί πόντους με 3/3 τρίποντα - βάζοντας "φωτιά" στην Oracle Arena! Δεν έμειναν μάλιστα εκεί, παρά με τους υπόλοιπους παίκτες να "ξυπνάνε" ανέβασαν κι άλλο την διαφορά, πηγαίνοντας στην τέταρτη περίοδο προηγούμενοι με 80-70.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δωδεκάλεπτου οι Warriors έφτασαν ξανά στο +12 (82-70). Οι Rockets όμως έδειξαν εκ νέου χαρακτήρα και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 21-4 πέρασαν μπροστά με 91-86, αλλά και 94-89 λίγο αργότερα. Το Golden State αντέδρασε και μείωσε σε 94-92 με 40 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε. Ο Klay Thompson όμως στην συνέχεια αστόχησε σε σουτ 2 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε, για να ακολουθήσουν 1/2 βολές από τον Paul για το 95-92 με 5 δέκατα του δευτερολέπτου να απομένουν για το τέλος. Ακόμα κι έτσι πάντως οι Warriors είχαν μία ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το τρίποντο του Curry ακριβώς με την λήξη του αγώνα δεν βρήκε στόχο. Το 2-2 ήταν γεγονός.

nba.sport24.gr