Διαστημικοί Warriors και 3-3!

Καταιγιστικοί οι Warriors, επέστρεψαν από το -17 και διέσυραν με 115-86 τους Rockets στο Game 6, ισοφαρίζοντας σε 3-3 την σειρά.

Για ένα ημίχρονο οι - χωρίς Chris Paul - Rockets έδωσαν την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ μέσα στο Golden State. Σχεδόν κάθε σουτ που επιχειρούσαν έβρισκε στόχο, σχεδόν κάθε άμυνα που έπαιζαν φαινόταν να ζορίζει τους Warriors. Όπως αποδείχθηκε όμως, το όνειρο δεν θα κρατούσε πολύ περισσότερο. Θα φρόντιζαν οι Warriors για αυτό, οι οποίοι ήταν διαστημικοί στο δεύτερο ημίχρονο, επέστρεψαν από το -17 και τελικά πήραν μία άνετη νίκη με 115-86, στέλνοντας την σειρά σε Game 7 στο Houston.

Game 7 λοιπόν! Εκεί που ο νικητής τα παίρνει όλα και ο χαμένος μένει με την πίκρα ότι έφτασε κοντά στους Τελικούς του ΝΒΑ. Μένει να φανεί τώρα με ποιους παίκτες θα παραταχθεί κάθε ομάδα στο παρκέ. Θα έχουν τον Chris Paul οι Rockets και τον Andre Iguodala οι Warriors και σε τι κατάσταση; Οι απαντήσεις σε αυτές τις δύο ερωτήσεις ενδέχεται να κρίνει πολλά.

Ο Klay Thompson με 35 πόντους και 9/14 τρίποντα ήταν ο κορυφαίος των Warriors, με τον Stephen Curry να προσθέτει 29 πόντους, τον Kevin Durant 23 πόντους και τον Draymond Green 4 πόντους, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 κλεψίματα και 5 κοψίματα. Για τους Rockets, o James Harden είχε 32 πόντους και 9 ασίστ, ο Eric Gordon 19 πόντους και ο Trevor Ariza 14 πόντους.

Σούπερ Rockets στην αρχή, απάντησαν οι Warriors

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στα πρώτα λεπτά. Σταδιακά ωστόσο οι Rockets βρήκαν ρυθμό και με τον Harden να δίνει το σύνθημα ξέφυγαν με 33-19 χάρη σε ένα σερί 11-0, κλείνοντας τελικά την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 39-22! Οι Warriors πάντως αντέδρασαν σχετικά γρήγορα, μειώνοντας σε 48-41 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και 53-47 λίγο αργότερα, με το Houston να πηγαίνει τελικά στα αποδυτήρια έχοντας ένα προβάδισμα 10 πόντων (61-51).

Η τρίτη περίοδος είναι αυτή που οι Warriors συνηθίζουν να ξεσπούν. Το Game 6 με τους Rockets δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με το Golden State να ανοίγει το δεύτερο ημίχρονο με ένα σερί 11-0 για να περάσει μπροστά με 62-61! Το μομέντουμ του αγώνα είχε αλλάξει χάρη στα τρίποντα των Curry και Thompson, με το Golden State να "τρέχει" λίγο αργότερα ένα νέο σερί 12-0 και να ξεφεύγει με 82-74, πηγαίνοντας τελικά στην τέταρτη περίοδο προηγούμενο με 84-77. Και τότε θα ερχόταν η έκρηξη.

Οι Warriors μπήκαν στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο αποφασισμένοι να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Και αυτό ακριβώς έκαναν, ανοίγοντας την τέταρτη περίοδο με ένα επιμέρους σκορ 17-2, ξεφεύγοντας με 101-79. Το παιχνίδι είχε κριθεί, με τους Warriors να φτάνουν διά περιπάτου στη νίκη.

nba.sport24.gr