Free Agent ο Πολ Τζορτζ

Ήταν γνωστό ότι ο Paul George σκόπευε να κάνει opt out από το συμβόλαιό του με τους Thunder, κάτι που είχε δικαίωμα να κάνει μέχρι τις 29 Ιουνιου. Τελικά, αποφάσισε να πάρει την συγκεκριμένη απόφαση μία μέρα νωρίτερα, ανακοινώνοντας στους Thunder ότι θα κάνει χρήση του δικαιώματος που είχε να μείνει ελεύθερος, αφήνοντας στο "τραπέζι" 20.7 εκατ. δολάρια.

Πλέον ο George είναι free agent και είναι... ανοιχτός σε προσφορές. Μία από τις ομάδες που τον ενδιαφέρει βέβαια είναι και οι Thunder, με τον ίδιο να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει. Απλώς με αυτή την κίνηση μπορεί να υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο. Η Oklahoma City πάντως αναμένεται να έχει αρκετό ανταγωνισμό, αφού ήδη οι Lakers, οι 76ers και οι Rockets παρουσιάζονται ως.. ενεργά ενδιαφερόμενοι για την περίπτωσή του. Οι δύο πρώτοι προβλέπεται να έχουν αρκετό χώρο στο salary cap για να του κάνουν πρόταση, ενώ οι Rockets μπορούν να τον αποκτήσουν μόνο μέσω Sign and Trade.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Thunder μπορούν να προσφέρουν περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ομάδα στον George. Συγκεκριμένα, μπορούν να του προσφέρουν μέχρι και 5ετές συμβόλαιο αξίας 176 εκατ. δολαρίων, όταν καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να του προσφέρει περισσότερα από 130 εκατ. δολάρια για τετραετές συμβόλαιο.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο George είχε 21.9 πόντους, 5.7 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 2 κλεψίματα μέσο όρο σε 36.6 λεπτά συμμετοχής.

nba.sport24.gr