Νέα "βόμβα" από τους Lakers, έστω και μικρότερης έκτασης από αυτή του LeBron James. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι "Λιμνάνθρωποι" συμφώνησαν με τον Rajon Rondo για συμβόλαιο ενός έτους έναντι 9 εκατ. δολαρίων! Παράλληλα οι Lakers αποφάσισαν να αποσύρουν την qualifying offer που είχαν καταθέσει στον Julius Randle, μετατρέποντάς τον σε free agent!
Η απόκτηση του Rondo έχει ενδιαφέρον για πολλούς λόγους βέβαια, αφού πέρα από το ταλέντο του έμπειρου guard δεν πρέπει να λησμονηθεί ότι αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Lonzo Ball, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις μελλοντικές κινήσεις των Lakers. Όσο για την απώλεια του Randle, αυτό έμοιαζε με λογική κίνηση προκειμένου να εξοικονομήσουν χώρο στο salary cap, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι δεν σκόπευαν να του προσφέρουν πολυετές συμβόλαιο.
Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Rondo είχε 8.3 πόντους, 4 ριμπάουντ, 8.2 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μέσο όρο στην Regular Season σε 26 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο στα playoffs εκτόξευσε τους αριθμούς του στους 10.3 πόντους, 7.6 ριμπάουντ, 12.2 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 33.6 λεπτά συμμετοχής. Ο Randle από την πλευρά του είχε 16.1 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ μέσο όρο σε 26.7 λεπτά συμμετοχής
Πλέον αυτό που θα έχει ενδιαφέρον θα είναι οι επόμενες κινήσεις των Lakers. Μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με τους LeBron, Lance Stephenson, Kentavious Caldwell-Pope, JaVale McGee και, πλέον, με τον Rondo, ενώ στην ομάδα υπάρχουν και οι Ball, Brandon Ingram, Kyle Kuzma, Josh Hart, Ivica Zubac και Luol Deng. Ο τελευταίος είναι ένας παίκτης που ευχαρίστως θα "ξεφορτώνονταν" οι Lakers λόγω των συνολικά 36 εκατ. δολαρίων που προβλέπεται να εισπράξει τα επόμενα δύο χρόνια, κατά προτίμηση παρέα με έναν ή δύο νεαρούς παίκτες για χάρη ενός σταρ όπως ο Kawhi Leonard. Οι Spurs όμως προς το παρόν δεν δείχνουν να πείθονται από μία τέτοια πρόταση.
Πηγή: nba.sport24.gr