Με two-way contract ο Κώστας Αντετοκούνμπο στους Μάβερικς

Το όνειρο της συμμετοχής στο ΝΒΑ σιγά-σιγά παίρνει πλέον σάρκα και οστά για τον Κώστα Αντετοκούνμπο! Όπως ανακοίνωσαν οι Mavericks, ο απόφοιτος του Κολεγίου του Dayton υπέγραψε two-way contract με την ομάδα και πλέον πρέπει να λογίζεται και επίσημα μέλος του Dallas!

Η παρουσία του Κώστα στο Summer League ήταν αυτή που έπεισε τους Mavs να του προσφέρουν το σχετικό συμβόλαιο, το οποίο μπήκε στην... ζωή των ΝΒΑερς από την σεζόν 2017/18. Ο Κώστας αναμένεται να περάσει τον περισσότερο χρόνο του στην θυγατρική ομάδα των Mavericks στην G-League, τους Texas Legends, περιμένοντας να τον καλέσει το Dallas.

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στο Νο60 του ΝΒΑ Draft 2018, με τους Mavs να αποκτούν τα δικαιώματά του μέσω ανταλλαγής με τους 76ers. Αμέσως έδειξαν ότι πιστεύουν σε αυτόν, με τον ίδιο να καταφέρνει τελικά χάρη στην παρουσία του στο Summer League να κερδίσει το two-way contract. Βάσει της συλλογικής σύμβαση ο Κώστας αναμένεται να εισπράξει 75.000 δολάρια φέτος, ενώ για κάθε μία ημέρα που θα περάσει ως παίκτης των Mavs θα λαμβάνει 4.400 δολάρια. Το maximum που μπορεί να εισπράξει υπό αυτό το καθεστώς είναι 275.000 δολάρια, εκτός βέβαια αν τελικά του προσφερθεί κάποια στιγμή ένα εγγυημένο συμβόλαιο, κάτι που θα βελτιώσει τις αποδοχές του.

Υπενθύμιση. Τι είναι το two-way contract: Σύμφωνα με τους κανονισμούς, μία ομάδα έχει το δικαίωμα να έχει στο ρόστερ της έως δύο παίκτες με two-way contracts, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιούνται είτε από τις ίδιες, είτε από την θυγατρική τους ομάδα στην G-League. Πρακτικά ο αθλητής είναι παίκτης της G-League και "ανεβαίνει" στο ΝΒΑ όποτε του ζητηθεί. Ο παίκτης μπορεί να συμπληρώσει maximum 45 ημέρες παρουσίας στην ομάδα του ΝΒΑ. Όταν συμβεί αυτό, τότε η ομάδα δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ξανά σε αγώνα ΝΒΑ αν δεν του προσφέρει νωρίτερα εγγυημένο συμβόλαιο. Αν δεν του προσφέρει εγγυημένο συμβόλαιο, τότε ο παίκτης οφείλει να επιστρέψει στην G-League και να συνεχίσει να αγωνίζεται εκεί.