Στους Μπουλς για 40 εκατ. ο Τζαμπάρι

Παίκτης των Bulls για τα επόμενα δύο χρόνια έγινε ο Jabari Parker, καθώς συμφώνησε το απόγευμα του Σαββάτου να υπογράψει διετές συμβόλαιο (team option η δεύτερη χρονιά) αντί 40.000.000 δολαρίων με την ομάδα της πόλης του.

Ο γεννημένος στο Chicago forward έγινε draft στο νούμερο 2 το 2014 από τους Milwaukee Bucks, οι οποίοι τον άφησαν να μετακομίσει στην "Windy City" ως unrestricted free agent και δεν θα μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν αν αξίζει να ματσάρουν την πρόταση για να τον κρατήσουν.

Στα τέσσερα χρόνια που είναι επαγγελματίας, ο Parker έχει παίξει σε 183 αγώνες και έχει μέσους όρους 15.3 πόντων (51.2% στα δίποντα, 35.2% στα τρίποντα, 74.7% στις βολές), 5.5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά 30.7 λεπτά συμμετοχής. Οι διαδοχικοί σοβαροί τραυματισμοί τον "φρέναραν" απότομα, η συνύπαρξή του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν ήταν ακριβώς αυτή που περίμεναν οι Bucks καθώς οι δύο παίκτες ουσιαστικά αγωνίζονται στην ίδια θέση και τώρα, στο Chicago, o Jabari θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή, να πατήσει το restart για να προσπαθήσει να αποδείξει ότι είναι ένας μελλοντικός All-Star.

Την είδηση αποκάλυψε ο Adrian Wojnarowski. Φαίνεται, πάντως, ότι ο Parker θα παίξει αρκετά ως small forward στο Chicago, καθώς στο roster της ομάδας υπάρχουν οι power forwards Lauri Markkanen, Wendell Carter Jr., Bobby Portis και στη θέση του center οι Robin Lopez, Cristiano Felicio, Omer Asik.