Ολοκληρώθηκε το trade για Melo!

Το σενάριο που το απόγευμα της Τετάρτης (18/7) ακουγόταν... τρελό, έγινε το βράδυ της Πέμπτης (19/7) πραγματικότητα. Οι Thunder έστειλαν τον Carmelo Anthony στους Hawks και πήραν πίσω από την ομάδα της Atlanta τον Dennis Schroder και τον Mike Muscala που στη συνέχεια κατέληξε στους 76ers για να βρεθεί στην παρέα των Westbrook - George o Timothe Luwawu-Cabarrot.

O Sam Presti δεν τρόμαξε από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Schroder και τον έβαλε στο ρόστερ των Thunder, για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο εν όψει της σεζόν 2018/19. Ο νεαρός Γερμανός που είχε πέρυσι 19.4 πόντους με 48% στα δίποντα, 29% στα τρίποντα και 85% στις βολές, μαζί με 3.1 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ και 1.1 κλεψίματα ανά 31 λεπτά συμμετοχής σε 67 αγώνες, θα εισπράξει 15.500.000 δολάρια ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ ο forward Muscala μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι, είναι φθηνός (5.000.000 δολάρια) και χρησιμοποιήθηκε για να καταλήξει στη Philadelphia από την οποία η ομάδα της OKC πήρε τον 23χρονο περιφερειακό Timothe Luwawu-Cabarrot (6.1 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ μέσοι όροι καριέρας ανά 16.5 λεπτά συμμετοχής σε 121 αγώνες στο ΝΒΑ)

Από την άλλη, οι Hawks θα αποδεσμεύσουν σύντομα τον Anthony, ώστε να του δώσουν την ευκαιρία να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που μάλλον θα είναι οι Houston Rockets. Μαζί με τον "Melo", οι Thunder έστειλαν στην Atlanta και ένα προστατευμένο draft pick πρώτου γύρου το 2022.

Δίνοντας τον Anthony οι Thunder γλίτωσαν ένα ποσό που αγγίζει τα 100.000.000 δολάρια σε φόρους πολυτελείας, ενώ απέφυγαν το ενδεχόμενο να τον κάνουν stretch για να γεμίζουν τον τραπεζικό του λογαριασμό με 9.300.000 ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια. Μένει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Sam Presti, που πέτυχε τον πρώτο στόχο (να κρατήσει τον Paul George), πέτυχε τον δεύτερο (να κρατήσει τον Jerami Grant), πέτυχε και τον τρίτο (να βρει έναν καλό χειριστή της μπάλας που θα έρχεται από τον πάγκο για να δίνει σκορ).

ΤΟ DEPTH CHART ΤΩΝ THUNDER:

PG: Russell Westbrook, Dennis Schroder, Raymond Felton

SG: Paul George, Alex Abrines, Terrance Ferguson

SF: Andre Roberson, Timothe Luwawu-Cabarrot, Kyle Singler

PF: Jerami Grant, Pattrick Patterson

C: Steven Adams, Nerlens Noel, Dakari Johnson