Πήραν Χιλ από το Κλίβελαντ οι Μπακς

Σπουδαίο trade για τους Μπακς, που έδωσαν στο Κλίβελαντ τους Ματ Ντελαβεντόβα και Τζον Χένσον, για να κάνουν δικό τους τον Τζορτζ Χιλ.

Σημαντική ενίσχυση στην περιφέρεια για την... παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα trade που προκάλεσε αίσθηση τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι Μπακς έδωσαν στο Κλίβελαντ τους Ντελαβεντόβα -που επιστρέφει στην παλιά του ομάδα μετά από δύο χρόνια- και Χένσον μαζί με δύο draft picks, ένα πρώτου και ένα δεύτερου γύρου το 2021, για να πάρουν από τους Καβαλίερς τον Τζορτζ Χιλ. 

Ο 32χρονος άλλοτε γκαρντ των Σπερς, Πέισερς, Τζαζ και Κινγκς έχει κατά μ.ο. 10,8 πόντους με 46% στα τρίποντα, αν κι έχασε 11 παιχνίδια φέτος λόγω τραυματισμού στον ώμο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του Χιλ για το 2019-20 δεν είναι εγγυημένο (μπορεί να αποδεσμευθεί με 1 εκατ. ευρώ) και οι Μπακς εφόσον δεν τον κρατήσουν το καλοκαίρι, θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν περί τα 19 εκατ. δολάρια. 

Να προσθέσουμε ότι την ίδια στιγμή αποχωρεί από το Κλίβελαντ και ο 24χρονος φόργουορντ Σαμ Ντέκερ με προορισμό τους Ουίζαρντς.