Οι «Κεραυνοί» έπεσαν, η Οκλαχόμα μείωσε σε 2-1

Με πλήρη ανωτερότητα στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα, οι Θάντερ νίκησαν τους Μπλέιζερς με 120-108 και μείωσαν σε 2-1 τη σειρά, επιβεβαιώνοντας πως είναι από τις πιο αμφίρροπες των φετινών playoffs στο ΝΒΑ.

Η ομάδα της Οκλαχόμα, με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να κρίνει πολλά με την απόδοσή του σε εκείνο το διάστημα, επικράτησε κόντρα σε έναν εξωπραγματικό Ντέιμιαν Λίλαρντ και οδηγεί σίγουρα τη σειρά σε 5ο παιχνίδι, ελπίζοντας πως με δεύτερη εντός έδρας νίκησε θα βάλει πίεση σε αυτή του Πόρτλαντ.

Ο Χάρκλες αρχικά και το γνωστό δίδυμο των Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ απαντούσαν στις συνεργασίες του Ουέστμπρουκ με τον Άνταμς, για να προστεθεί ως οντότητα στη ρακέτα ο Καντέρ και οι Μπλέιζερς να αποκτήσουν προβάδισμα με βραχεία κεφαλή στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-22). Η ομάδα που θα ξέφευγε, πάντως, ήταν οι Θάντερ, που επέμειναν στις προαναφερθείσες συνεργασίες και είδαν τον Τζορτζ να βρίσκει ρυθμό, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με διψήφια διαφορά στο ημίχρονο (49-39).

Το τρίτο δωδεκάλεπτο ανήκε σε κάθε περίπτωση στον Λίλαρντ, ο οποίος μόνο σε εκείνο το διάστημα πέτυχε 25 πόντους για την ομάδα του και, παίζοντας απέναντι στους Ουέστμπρουκ και Τζορτζ, που τραβούσαν την Οκλαχόμα, κράτησε το Πόρτλαντ όρθιο στο 86-82 της περιόδου. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΜακΚόλουμ θα πετύχαινε τρίποντο για το 89-89, αλλά ο Γκραν είχε την απάντηση με δημιουργίες Ουέστμπρουκ, ώστε η επίθεση των «Κεραυνών» να πάρει «φωτιά» και στο δίλεπτο για το τέλος να έχουν τον πρώτο λόγο (114-103). Το ματς εκεί κρίθηκε ουσιαστικά, με τους παίκτες του Ντόνοβαν να φτάνουν στη μείωση, μην χάνοντας την έδρα τους σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ήταν ουσιαστικός και εκπληκτικός για τους νικητές με 33 πόντους, 11/22 σουτ, 5 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Οι 32 πόντοι, με 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ του Ντέιμιαν Λίλαρντ δε θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για τους Μπλέιζερς.