Έτοιμοι για "σκούπα" οι Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δε βρέθηκε σε τόσο καλό βράδυ, ο Μπλέικ Γκρίφιν γύρισε, αλλά όλα αυτά διόλου άλλαξαν τη σειρά για τους Μπακς, που έκαναν μια πρώτη... βόλτα με 119-103 στο Ντιτρόιτ φτάνοντας στο 3-0 με τους Πίστονς.

Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε σε μεγάλο βαθμό για ακόμη μία φορά, αν και υπήρχαν οι προαναφερθείσες συνθήκες. Με αυτά τα δεδομένα, αποτελεί πραγματική απορία το πώς μπορεί το σύνολο του Ντουέιν Κέισι να γλιτώσει τη «σκούπα» από τα «Ελάφια», που μάλλον ετοιμάζονται για τις τεράστιες «μάχες» με τους Σέλτικς.

Στο πρώτο δωδεκάλεπτο, αυτοί που ανέλαβαν δράση για το σύνολο του Μάικ Μπουντενχόλζερ ήταν οι Λόπεζ και Ιλιασόβα, εκτελώντας από μακριά, αφού είχαν βρει ρυθμό, με αποτέλεσμα να αρχίζει να «χτίζεται» ήδη από εκείνο το σημείο το μομέντουμ της ομάδας τους, που προηγήθηκε με 24-32. Αν προσθέσει κανείς και το «σόου» του Μπλέντσο, που ξεγλιστρούσε... σαν χέλι από την άμυνα του Ντιτρόιτ, τότε μπορεί να κατανοήσει τους βασικούς λόγους, που οι Μπακς κατάφεραν ήδη από το ημίχρονο να έχουν μια διψήφια διαφορά υπέρ τους, προηγούμενοι με 54-67 στην ανάπαυλα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε επ' ουδενί. Ο Γιάννης βρήκε κάποιες λύσεις, αν και επιθετικά βρέθηκε σε μέτριο βράδυ, Μίντλετον και Μπράουν έδωσαν επίσης βοήθειες και οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και σε απόσταση 24 πόντων μόλις με την έναρξη του τελευταίου δωδεκαλέπτου (78-102). Οι Πίστονς είχαν ήδη... πετάξει λευκή πετσέτα και το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά, με τον Μπουντενχόλζερ να ξεκουράζει και τους βασικούς του στο φινάλε.

Στο τέλος, ο Κρις Μίντλετον ήταν πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, προσθέτοντας 9 πόντους και 4 ασίστ, ενώ παρά το μέτριο βράδυ ο «Greek Freak» έφτασε τους 14 πόντους με 10 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, στο νέο «ναυάγιο» ο Μπλέιμ Γκρίφιν σημείωσε 27 πόντους χωρίς αντίκρυσμα.