Mε σούπερ Λόπεζ και ΓΙΑΝΝΗ 1-0 στους τελικούς!

Με τον Μπρουκ Λόπεζ να κάνει το παιχνίδι της ζωής του σε playoffs, οι Μπακς του επίσης πολύ καλού Αντετοκούνμπο επικράτησαν των Ράπτορς με 108-100 και έκαναν το 1-0 στους τελικούς της Ανατολής. 

Ιδανικά ξεκίνησαν τους τελικούς της Ανατολής οι Μπακς. Τα... ελάφια παρότι στις 3 από τις 4 περιόδους βρίσκονταν συνέχεια πίσω στο σκορ, κατάφεραν να επικρατήσουν των Ράπτορς με 108-100 και να κάνουν το 1-0 στην σειρά. Και το πέτυχαν γιατί δίπλα στον Γιάννη για να μην πούμε λίγο πιο μπροστά του σήμερα, υπήρξε ο Μπρουκ Λόπεζ. Ο σέντερ των «πράσινων» πέτυχε ρεκόρ καριέρας σε playoffs φτάνοντας τους 29 και συνέβαλε τα μέγιστα στο να κατακτηθεί αυτή η σημαντική νίκη για την ομάδα του. 

Από την άλλη οι Καναδοί είχαν σε όλη την διάρκεια το παιχνίδι στα χέρια τους, αλλά στην τέταρτη περίοδο σαν να βραχυκύκλωσαν, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους γηπεδούχους να πετύχουν σημαντικά σουτ, να τρέξουν στην κόντρα και στο τέλος να πάρουν αυτό που ήθελαν. Οι «δεινόσαυροι» δεν μπόρεσαν να παίξουν στην τελευταία περίοδο την άμυνα που έπαιξαν στις άλλες τρεις και αυτό τους στοίχισε.

Στα του αγώνα όπως αναφέραμε οι φιλοξενούμενοι ξεκινώντας με ένα εντυπωσιακό 5/6 τρίποντα, αλλά και με «σκυλίσια» άμυνα, πήραν ένα προβάδισμα που έφτασε αμέσως το διψήφιο αριθμό. Στην τρίτη περίοδο οι Μπακς όχι απλά μείωσαν, αλλά με τις δύο βολές του Αντετοκούνμπο είχαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά και όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά και πάλι οι Καναδοί έφτασαν τους 10. Έτσι φτάσαμε στην τελευταία περίοδο και συγκεκριμένα στο 9.56 πριν το τέλος, όπου εκεί θα λέγαμε πως κρίθηκε το ματς σε μεγάλο βαθμό. Οι γηπεδούχοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά, η ψυχολογία τους άλλαξε και έτσι φτάσαμε σε αυτό το 108-100.

Ο πρώτος τελικός δεν ήταν ωστόσο μια... μάχη του Αντετοκούνμπο με τον Λέοναρντ, μιας και για τους νικητές καλύτερος παίκτης ήταν ο Λόπες και για τους ηττημένους ο Λάουρι. Ο Λόπεζ ήταν και πρώτος σκόρερ των Μπακς φτάνοντας τους 29 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Έλληνας φόργουορντ με 24, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ, με τον Μπρόγκντον να φτάνει τους 15. Για τους Ράπτορς ο Λέοναρντ με 31 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ και ο Λάουρο έφτασε τους 30.