Σούπερ... Ουόριορς!

Ο Στεφ Κάρι ήταν για ακόμη μια φορά «μαγικός», εκτελώντας τους Μπλέιζερς στο φινάλε και οι Ουόριορς έκαναν το 3-0 μέσα στο Πόρτλαντ με 110-99.

Με τον φυσικό τους ηγέτη να κάνει και πάλι τη διαφορά, έχοντας 36 πόντους με 11/26 σουτ, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν επίσης καθοριστικός με triple double 20 πόντων, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ, οι παίκτες του Στιβ Κερ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γύρισαν από μεγάλες διαφορές, έχοντας βρεθεί ακόμη και στο -18, δείχνοντας πως είναι σε άλλο επίπεδο. Για τους ηττημένους, το δίδυμο των Σι Τζέι ΜακΚόλουμ και Ντέιμιαν Λίλαρντ μπορεί να σημείωσε μαζί 42 πόντους, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν κατώτερο των περιστάσεων, με τους 16 πόντους του Μάιερς Λέοναρντ να είναι ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν.

Μια «βροχή» τριπόντων έδωσε αυτοπεποίθηση στους Μπλέιζερς, με τον Λέοναρντ να φέρνει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο στα μέσα του πρώτου δωδεκαλέπτου. Ο Τόμπσον προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση για τους φιλοξενούμενους και, όταν βρήκε συμπαράσταση στο «ζεστό» στη σειρά Κάρι, η απόσταση μειώθηκε στο 29-27.

Τα μακρινά σουτ του Σεθ Κάρι και οι κερδισμένες «μάχες» χαμηλά του Καντέρ ήταν σημαντικοί παράγοντες, ώστε στο επόμενο εξάλεπτο οι γηπεδούχοι να απαντήσουν και να προηγηθούν με +13 (47-34). Ο Λέοναρντ εντυπωσίαζε επίσης και η ψαλίδα μεγάλωσε μέχρι και στους 18 πόντους με τρίποντο του Σεθ Κάρι (60-44), κλείνοντας την ανάπαυλα στο 66-53.

Με τον Λέοναρντ πρωταγωνιστή, όμως, ήταν σίγουρο πως η αντίδραση των Ουόριορς θα έφερνε αποτέλεσμα και ήδη το πρώτο «κύμα» αισθητό στα μισά της τρίτης περιόδου, με ένα λέι απ του Γκριν να μειώνει μετά από ώρα σε μονοψήφιο νούμερο (73-65). Οι συνεργασίες Τόμπσον και Μπελ έφεραν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και ο Λούνεϊ μπήκε στην εξίσωση για το προβάδισμα στο δίλεπτο για το τέλος της περιόδου (76-77), με τις βολές του Κάρι στο φινάλε της να διαμορφώνουν το 79-82. 

Ο Κουκ εμφανίστηκε ως «παράγοντας Χ», για να μεγαλώσει το προβάδισμα των παικτών του Κερ και όταν ο Κάρι πήρε το «όπλο» του έμοιαζαν να παίρνουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο, με ένα τρίποντό του στο πεντάλεπτο για το τέλος να φέρνει για εκείνους το +11 (89-100). Δύο πολύ μακρινά σουτ του Λίλαρντ δεν έφεραν κάποια αλλαγή και οι Ουόριορς πανηγύρισαν ένα «μπρέικ» που τους φέρνει ένα «βήμα» από τους τελικούς της Δύσης.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-27, 66-53, 79-82, 99-110