Πρόσληψη 5 γιατρών στο Γεν. Νοσοκομ...

Με 5 ιατρικούς λειτουργούς θα ενδυναμωθεί το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας. Αυτό ανφέρθηκε σε ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. που εξέδωσε σήμερα και αναφέρει ότι σε συνάντηση της Συντεχνίας την Παρασκευή με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη πάρθηκε η εν λόγω απόφαση ούτως ώστε οι ασθενείς να εξετάζονται από τους ιατρούς αναλόγως της κατηγοριοποίησης τους.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά στο Τ.Α.Ε.Π.  του Γ. Ν. Λευκωσίας και θα δημιουργηθεί επιτροπή για την παρακολούθηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της λειτουργίας του με σκοπό την επέκταση στα Τ.Α.Ε.Π. των άλλων πόλεων επί θετικής αξιολόγησης.

Μέχρι την 1η Νοέμβριου 2017, το ιατρείο για περιστατικά χαμηλής επικινδυνότητας θα στελεχώνεται προσωρινά με ιατρούς, οι οποίοι εργάζονται σε περιφερειακά κέντρα υγείας με τη Συντεχνία να δηλώνει ότι δεν θα πρέπει να παραβιαστούν εργασιακά δικαιώματα και όροι.
 
Καταλήγοντας, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αναφέρει ότι καταθέτει για ακόμη μια φορά την ετοιμότητα της, όπως και την επιθυμία της, να συζητήσει και να συμβάλει στην εφαρμογή οποιασδήποτε πολιτικής, η οποία βελτιώνει τις συνθήκες στα δημόσια νοσηλευτήρια και κέντρα υγείας, για ασθενείς και ιατρούς, μακριά από προεκλογικές ή πολιτικές σκοπιμότητες.