Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον Εισαγγελέα ο 32χρονος Σύρος ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη για συμμετοχή στον ISIS.
Ο Σύρος στην απολογία του υποστήριξε ότι έφυγε από τη χώρα του καθώς φοβόταν για τη ζωή του αλλά και την οικογένειά του.
Παράλληλα, παρουσίασε βίντεο με πρόσωπα τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνοντας πρόθυμος να καταθέσει στοιχεία για τον καθένα ξεχωριστά.

Επιπλέον, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στον ISIS και υποστήριξε ότι αποχώρησε από την οργάνωση όταν του ζητήθηκε να μεταφέρει μαχητές στην Ευρώπη.
Πιο πριν βρισκόταν στην ασφάλεια του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ το 2014 διέφυγε στην Τουρκία, όπου έμεινε δύο χρόνια πρότου φτάσει στην Ελλάδα.