Αλληλοκατηγορίες για “αμφιέσεις” στ...

Νέες φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επιθυμητή  ενεργή ανάμιξη των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ σε πιθανή νέα διάσκεψη για το κυπριακό. Η επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράστηκε στη συνάντηση που είχε στη Μόσχα, με τον Πρόεδρο της Ρωσικής ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γιώργος Λουκαίδης: “Κάποιοι προσπαθούν να ξεγελάσουν το εκλογικό σώμα

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τοτ ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης ανέφερε ότι κάποιοι προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο, με ένα τρόπο σαν να απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν ξεχάσει τί γινόταν χθες. Ο κύριος Λουκαίδης παρέπεμψε στην τελευταία διάσκεψη για το κυπριακό, υπενθυμίζοντας ότι εκέι δεν υπήρχε η συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, σημείωσε ότι αυτή η θέση, δηλαδή της συμμετοχής των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ σε διεθνή διάσκεψη είναι μεν σωστή, ωστόσο όπως είπε, την ακύρωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα την επαναφέρει προφανώς για προεκλογικούς λόγους. Πρόσθεσε, ότι προσπάθεια του κύριου Αναστασιάδη, είναι να απευθυνθεί σε τμήματα του εκλογικού σώματος, είτε στον πρώτο, είτε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, κάνοντας ανοίγματα στο στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου και αυτό το στόχο εξυπηρετεί.

Ο κύριος Λουκαίδης υπέδειξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε καθοριστικές στιγμές υιοθέτησε και εφάρμοσε πολιτική Νικόλα Παπαδόπουλου, πολιτική η οποία, όπως είπε, μας οδηγεί κατευθείαν στη διχοτόμηση. Αυτό, σημείωσε, γίνεται για να είναι αρεστός σε τμήματα του εκλογικού σώματος, αντί να είναι ωφέλιμος στην πατρίδα.

Μαρίνος Σιζόπουλος: “ Απέτυχε η τακτική των τελευταίων δέκα χρόνων”

Στη χλιαρή στάση που διατηρούσε το ΑΚΕΛ στο εθνικό συμβούλιο σε ότι αφορά τη συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του ΣΑ σε διάσκεψη για το κυπριακό, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Πρόσθεσε, ότι με αυτο τον τρόπο, υποβοηθούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να απορρίπτει την πρόταση της ΕΔΕΚ, για τη σύγκληση της διεθνούς διάσκεψης.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος διερωτήθηκε γιατί το ΑΚΕΛ δεν απέσυρε τους Συμβούλους του απο τη διπαραγματευτική ομάδα, αφού διαφωνούσε με την πολιτική που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακολούθησε στο Κραν- Μοντάνα. Πρόσθεσε, ότι η τακτική την οποία ακολουθήσαμε για δέκα χρόνια αρχίζοντας απο το Δημήτρη Χριστόφια και φθάνοντας σήμερα στο Νίκο Αναστασιάδη, κατέληξε στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία όπως είπε, είναι κόλαφος για την Κύπρο. Ο κύριος Σιζόπουλος αναφέρθηκε και στην επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος για πρώτη φορά μετά το Κραν- Μοντάνα αποκαλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο της Ε/κ κοινότητας.

Νικος Τορναρίτης: “ Κάποιο επιτελείο βρίσκεται σε νευρικότητα”

Απάντηση στις δηλώσεις Μαρίνου Σιζόπουλου, έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Ο κύριος Τορναρίτης ανέφερε ότι απομένουν λιγότερες απο 100 μέρες μέχρι τις προεδρικές εκλογές και ο καθένας μπορέι να αντιληφθεί ότι κάποιο επιτελείο βρίσκεται σε νευρικότητα. Δεν μπορούμε σημείωσε, να χρησιμοποιούμε το κυπριακό πρόβλημα, διαστρεβλώνοντας τα δεδομένα για να πετύχουμε ψηφοθηρικούς στόχους, για να γεμίσουμε την κάλπη μας με ψήφους, τους οποίους έχουμε υφαρπάξει με ψεύτικους μύθους.