Σάπισαν στο ξύλο φυλακισμένο και το...

Ποινική έρευνα διεξάγεται από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου σχετικά με ξυλοδαρμό κρατούμενου από βαρυποινίτη. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ήδη άρχισε η λήψη καταθέσεων και η συλλογή του μαρτυρικού υλικού.

Με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης, νεαρός κρατούμενος που εκτίει ποινή φυλάκισης 17 ετών για υπόθεση φόνου επιτέθηκε στον παραπονούμενο ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο παραπονούμενος μεταφέρθηκε από δεσμοφύλακες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν, ότι έφερε, διπλό σπάσιμο σιαγόνας, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 
 

Την περασμένη Παρασκευή, ο 20χρονος κρατούμενος, έλαβε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και επέστρεψε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές. Ωστόσο, ο νεαρός δεν επέστρεψε ακόμα στο κελί του αλλά παραμένει στο Φρουραρχείο των Φυλακών και κοιμάται στο πάτωμα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δεσμοφυλάκων. ο 20χρονος παραμένει στο Φρουραρχείο αφού φοβούνται τη μεταφορά του στην πτέρυγα, αφού φοβούνται νέο περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του νεαρού ισχυρίζεται ότι δεν τιμωρήθηκε ο βαρυποινίτης για την πράξη του, ενώ σύμφωνα με τους οικείους του νεαρού η διεύθυνση των Φυλακών ουδέποτε τους ενημέρωσε, για τον ξυλοδαρμό, αλλά τους ανέφεραν ότι το παιδί τους κτύπησε μόνο του.