Περιπέτεια για 11 στελέχη της Εθνικής Φρουράς που μετέβησαν στο Ισραήλ για να συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση με Ισραηλινούς στρατιώτες. Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017, αλλά από τότε παραμένουν στο Ισραήλ αφού δεν έγινε κατορθωτή η επιστροφή τους.
Η OffsiteCy επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας όπου μας ενημέρωσαν ότι τα 11 στελέχη της Εθνικής Φρουράς ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψουν με πλοίο, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό λόγω βλάβης.

Ως εκ τούτου παρέμειναν στο Ισραήλ για να γίνουν οι απαραίτητες διευθετήσεις ώστε να επιστρέψουν αεροπορικώς. Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι η κάθοδός τους αναμένεται στις επόμενες ώρες.
Την κοινή στρατιωτική άσκηση με την ελίτ του Ισραηλινού Στρατού, την ομάδα Egoz παρακολούθησε την προηγούμενη βδομάδα και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Times of Israel, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς επισκέφθηκε την κοινή στρατιωτική βάση εκπαίδευσης του Tzeelim, η οποία φιλοξενεί ένα παγκοσμίου φήμης αστικό κέντρο μάχης, που προσομοιάζει με αραβική πόλη.