Μεγάλη επιχείρηση για την εξουδετέρωση ενός ενόπλου, ο οποίος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, οργάνωσε η αμερικανική αστυνομία, ενώ ένα άτομο φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Η διοίκηση του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, στο Spatanburg, ενημέρωσε τους φοιτητές μέσω twitter, ότι δόθηκε εντολή να κλείσει και να αποκλειστεί το campus και στα τέσσερα κτήριά του.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα ακριβώς δίπλα στο πανεπιστήμιο, σε σύμπλεγμα κατοικιών και όπως όλα δείχνουν, ένα άτομο έχει τραυματιστεί στο χέρι και σε άλλο σημείο του σώματος και έχει μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.
USC shooting: Gunman opens fire near University of South Carolina injuring at least one https://t.co/9w3VeXq1jt
— British Infidel (@Daesh_Hunter) November 7, 2017
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος είναι οπλισμένος και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος. Παράλληλα, ζητήθηκε τόσο από τους φοιτητές, όσο και από τους κατοίκους, να παραμείνουν στις οικίες τους και να ενημερώσουν αν διακρίνουν ύποπτες κινήσεις.
South Carolina: U of South Carolina Upstate is lockdown. Shooting at Campus Edge Apartments. Suspect on foot carrying a rifle. PD on scene pic.twitter.com/fACprXUMCT
— First Responder (@911__ICE) November 7, 2017