Απεγκλωβισμοί κατοίκων : Περίμεναν...

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες απεγκλώβισε  κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού στις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Οι διασώστες κατέβασαν με προσοχή από ένα κτίριο δύο ηλικιωμένες γυναίκες και συνέχεια, απεγκλώβισαν μιαν τρίτη γυναίκα.

 «Ήμουν τρεις ώρες πάνω στο νεροχύτη»

Τις ώρες αγωνίες που βίωσε σπίτι της περιγράφει μία από τις γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν.

«Ήμουν από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 πάνω στο νεροχύτη», λέει η γυναίκα, εξηγώντας πώς προσπαθούσε να σωθεί. Για τρεις ολόκληρες ώρες φώναζε τους γείτονες να τη βοηθήσουν, μέχρι που «ένα παλικάρι» την πήρε στο χέρι. Φανερά ταλαιπωρημένη, η γυναίκα θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της. «Τώρα δεν μπορούσαμε άλλο. Θέλω το σπίτι μου, θέλω τα παιδιά μου».

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πέραν των 660 κλήσεων από την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Μάνδρας, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων ενώ έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.