Προτάσεις Ν. Παπαδόπουλου για προστ...

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που τον στηρίζουνv θέλουν να επιφέρουν ουσιαστική Αλλαγή στην πολιτική της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου περιλαμβάνουν νομοθετικά μέτρα, όπως τη ψήφιση νομοθεσίας, που να καθιστά τα πορίσματα του Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών δεσμευτικά για κάθε κυβερνητική υπηρεσία και τη δημιουργία συντονιστικού και εποπτικού οργάνου για τις κρατικές υπηρεσίες για όλα τα θέματα που αφορούν τα παιδιά και μέτρα στήριξης των θεσμών, που έχουν ως αρμοδιότητα την προστασία των παιδιών, όπως:
 
•Επέκταση του θεσμού για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης «Σπίτι για τα Παιδιά» έτσι ώστε να περιλαμβάνει όλα τα είδη κακοποίησης.
•Διεξαγωγή επιδημιολογικών κοινωνικών ερευνών, σε συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα, για τον εντοπισμό των αιτιών που οδηγούν στην παραβατικότητας, στη βία και στην κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών.
•Υποχρεωτική εφαρμογή σε κάθε σχολείο, μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού.
•Επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση για όλους τους επαγγελματίες που εργάζονται με και για παιδιά.
•Δημιουργία δομών και διαδικασιών για ασφαλή καταγγελία, από οποιονδήποτε, υποψιών κακοποίησης.
•Προώθηση νομοθεσίας η οποία θα επιτρέπει την υποχρεωτική εισαγωγή εφήβων σε κέντρα απεξάρτησης.