Την κοινή τους βούληση να εργαστούν για περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, επαναβεβαίωσαν οι Πρόεδροι της Αιγύπτου και της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι από το βήμα του πρώτου Κύπρο-Αιγυπτιακού Επιχειρηματικού Φόρουμ.
Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος μίλησε για ένα «νέο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου», εκφράζοντας την ελπίδα «αυτή η συνάντηση να είναι μια πραγματική αφετηρία για την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας προς όφελος των δύο χωρών».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η παρουσία του κ. Αλ Σίσι όσο και του ιδίου στο φόρουμ «αποτελεί απτή απόδειξη της ισχυρής βούλησης και της σημασίας που αποδίδουμε στην ενίσχυση και διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου ως ένας από τους βασικούς πυλώνες των ολοένα αναπτυσσόμενων διμερών μας σχέσεων».

Ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Τάρεκ Καμπίλ είπε ότι το Υπουργείο του δεν θα φεισθεί κόπων για παροχή στήριξης και διευκολύνσεων στον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο για να ανακαλύψει επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Αίγυπτο.
ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης αναφέρθηκε στην δυναμική για αύξηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας πως το Επιμελητήριο προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση και εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου με έμφαση στους τομείς της Ενέργειας, του Εμπορίου, του Τουρισμού, της ναυτιλίας, των Κατασκευών, των Επενδύσεων και γενικά όλων των τομέων της οικονομίας που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δυο φίλων χωρών.
Αναφέρθηκε στον τομέα του τουρισμού, για να σημειώσει πως υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων και κρουαζιέρας και της θαλάσσιας σύνδεσης για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Στο Φόρουμ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων, Άγγελος Γρηγοριάδης παρουσίασε τον αναπτυσσόμενο τομέα των επενδυτικών ταμείων και τις ευκαιρίες που παρέχει ο τομέας αυτός για εξασφάλιση δανεισμού.