Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Κύπριος ε...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο του Πορτ Ελίζαμπέθ της Νοτίου Αφρικής ο Κύπριος επιχειρηματίας Κρίστοφερ Παναγιώτου αναφορικά με τη δολοφονία της συζύγου του τον Απρίλιο του 2015. 

Ο Κρίστοφερ Παναγιώτου κρίθηκε ένοχος μαζί με άλλους δύο κατηγορούμενους μετά από μαρτυρία συνεργού του ο οποίος θεωρήθηκε μάρτυρας κατηγορίας. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι ο πέμπτος κατηγορούμενος απεβίωσε στις φυλακές.

Ο ένας εκ των συνεργατών του καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 15 χρόνια ενώ ο άλλος κατηγορούμενος σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Ο Sinethemba Nenembe κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες δολοφονίας και ληστείας.

Ο επίσης κατηγορούμενος Zolani Sibeko βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη φόνου.

Ο  Κύπριος επιχειρηματίας θεωρήθηκε ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας με βασικό κίνητρο την απόκτηση της περιουσία της.

Η κατηγορία σε βάρος του στάθηκε μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε και απεδείκνυε την εμπλοκή του.

 

 

Η 29χρονη δασκάλα μεταφέρθηκε με τη βία από το σπίτι της στην τράπεζα όπου και έκαναν ανάληψη χρημάτων χρησιμοποιώντας την κάρτα της. Κατόπιν την πυροβόλησαν.