Περδίκης: Δεν ήταν η καλύτερη επιλο...

Στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται αλλαγή το σενάριο για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών καταλήγει, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος τονίζει πως αυτή η αλλαγή καταγράφεται στη συμφωνία του Κινήματος με τον Υποψήφιο Πρόεδρο, Νικόλα Παπαδόπουλο, η οποία καλύπτει σχεδόν όλα τα θέματα, με συγκεκριμένες εφαρμόσιμες προτάσεις κυβερνητικής πολιτικής.

 Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με θέμα «Το Περιβάλλον σε κρίση - Πολιτική - Οικονομία – Προοπτικές», ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναλαμβάνει την ευθύνη να στηρίξει και εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα κυβερνητικής πολιτικής για το περιβάλλον, τα ζώα και την ποιότητα ζωής, μέσω της αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε: «Δεν το κρύβουμε ότι δεν ήταν η καλύτερη επιλογή για μας η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. Προβληματιστήκαμε πάρα πολλούς μήνες, για να καταλήξουμε 83 % στο συλλογικό μας όργανο για το Νικόλα Παπαδόπουλο». «Τώρα ξεκίνησε η προσπάθεια μας για να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας ότι αυτή είναι η καλύτερη επιλογή υπό τις προϋποθέσεις. Τους συστήνουμε με βάση τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία σε όλα τα μέλη και ψηφοφόρους μας, να υποστηρίξουν χωρίς κανένα δισταγμό την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου για τις προεδρικές εκλογές», είπε. Για το θέμα του Ακάμα, ο κ. Περδίκης είπε πως «αυτή η Κυβέρνηση άνοιξε ξανά το φάκελο του Ακάμα ανοίγοντας τις ορέξεις των μεγάλων ιδιοκτητών γης για μεγάλα καταστροφικά έργα, που μόνο το προσωπικό κέρδος εξυπηρετούν», για να προσθέσει ότι «στο βωμό αυτών των συμφερόντων άφησαν στη μοίρα τον πιο σημαντικό βιότοπο της χώρας, χωρίς εφαρμογή του διαχειριστικού σχεδίου, με τους υπαρκτούς κινδύνους να τον απειλούν». Επίσης, είπε ότι «σταμάτησαν τη διαδικασία απαλλοτρίωσης της λίμνης Παραλιμνίου και την εφαρμογή  του σχεδίου διαχείρισης αφού επέτρεψαν να επιστρέψουν σ’ αυτό ή πλησίον του βιότοπου, οχληρές δραστηριότητες π.χ. motocross, πεδίο σκοποβολής κ.ο.κ.», σημειώνοντας ακόμα ότι «επέτρεψε αυτή η Κυβέρνηση σκανδαλώδεις δράσεις κατά του περιβάλλοντος.

 «Ο κατάλογος των περιβαλλοντικών καταστροφών που έφερε αυτή η Κυβέρνηση είναι ατέλειωτος. Στον τομέα της προστασίας και ευημερίας των ζώων – παρά τις όψιμες και μάλλον προεκλογικές κινήσεις της Κυβέρνησης – κατά γενική ομολογία παρατηρούνται τραγικά κενά στην εφαρμογή των πεπαλαιωμένων και ανίσχυρων υφιστάμενων νομοθεσιών, ενώ μια σειρά από νομοθεσίες όπως π.χ. τροποποίηση του νόμου για ευημερία των ζώων και του σκύλων νόμου, οι κανονισμοί για λειτουργία καταστημάτων πώλησης ζώων και πουλιών (petshop), οι κανονισμοί λειτουργίας καταφυγίων ζώων και ζωολογικών κήπων κ.ο.κ., δεν έχουν προωθηθεί για ψήφιση ή δεν έχουν καν ετοιμαστεί», είπε.
 
Όσον αφορά στη ρύπανση από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια, παρά τη μείωση εν γένει της βιομηχανικής παραγωγής, υπήρξαν σοβαρά προβλήματα στο λιμάνι της Λάρνακας, στην Αραδίππου, στη Μοσφιλωτή, στις Ανατολικές και Νοτιοανατολικές συνοικίες της Λευκωσίας, στο Βασιλικό κλπ, από τα ανεπαρκή μέτρα προφύλαξης από τους βιομηχανικούς ρύπους και την ανύπαρκτη χωροταξική πολιτική.