Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπο...

O πλουσιότερος Κύπριος είναι ένας εφοπλιστής ο οποίος δεν είναι και τόσο Κύπριος!!!

Ο Τζον Φρέντρικσεν σύμφωνα με στοιχεία του Forbes, έχει περιουσία που ανέρχεται στα 9,8 δισ. δολάρια. Παράλληλα, ο πλουσιότερος άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο για φέτος, είναι ο Τζεφ Μπέζος, με 92,6 δισ. δολάρια, αφήνοντας τον Μπιλ Γκέιτς πιο κάτω. 

Ποιος είναι ο "Κύπριος"

Ο Νορβηγός Φρέντρικσεν εφτασε στην Κύπρο το 2009 και λόγω της  χαμηλής φορολογίας πολιτογραφήθηκε Κύπριος. Επικεφαλής, λοιπόν, του μεγαλύτερου στόλου σουπερ τάνκερ παγκοσμίως, έχει στην ιδιοκτησία του θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου ενώ εδώ και λίγο καιρό, είναι ο μεγαλύτερος ιχθυοτρόφος στον κόσμο. 

Η καταγωγή του δεν είναι και τόσο χλιδάτη αφού πρόκειται για γιο οξυγονοκολλητή από το Όσλο, που παράτησε το σχολείο στα 16 και έπιασε δουλειά ως κούριερ σε ναυτιλιακή εταιρία. Στη δεκαετία του '60 βρέθηκε στην Ασία, με δικά του μεσιτικά γραφεία. Όσα χρήματα έβγαλε, τα επένδυσε για να αγοράσει το πρώτο του πλοίο, το οποίο όμως χάλασε μεσοπέλαγα, στοιχίζοντας του ολόκληρη την επένδυση των 700.000 δολαρίων. 

Η μεγάλη ευκαιρία ήρθε στη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ στις αρχές της δεκαετίας του '80 όταν αψηφώντας τους πυραύλους έστελνε τα πλοία του στα λεγόμενα «ταξίδια θανάτου» στον Περσικό Κόλπο. Το 1987 ο μεγιστάνας βρέθηκε στη φυλακή για 4 μήνες, αφού κάηκε μυστηριωδώς το φορτίο πετρελαιοφόρων του. Κατηγορήθηκε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή για την καταστροφή του φορτίου. 

Από τότε οι επιχειρήσεις του γιγαντώθηκαν και ο ίδιος έγινε ο απόλυτος μεγιστάνας των θαλασσών. 

Το 2006 έχασε τη σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει τις δίδυμες κόρες του, Κάθριν και Σεσίλια οι οποίες είναι από τα αγαπημένα παιδιά της λονδρέζικης "καλής κοινωνίας" με τον πατέρα τους να τους προσφέρει όλα τα υλικά αγαθά της χλιδής.

Επίσης είναι συλλέκτης έργων κλασικής νορβηγικής τέχνης και έχει μια εκδοχή του διάσημου έργου «H κραυγή» του Μουνχ.