Εδώ και 11 μήνες 11χρονη, η οποία είναι σχεδόν τυφλή με όραση 6/400 και στα δύο μάτια, με εγκεφαλική παράλυση, τύπου σπαστική τετραπληγία, σοβαρή κινητική αναπηρία, σφαιρική ψυχοκινητική διαταραχή, επιληψία, αναμένει την αγορά τροχοκαθίσματος για τις μετακινήσεις της στο σχολείο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ο Φιλελεύθερος'' το οποίο υπογράφει ο Μιχάλης Χατζηστυλιανού, η οικογένεια της μικρής συμβιβάστηκε με ένα μεταχειρισμένο τροχοκάθισμα, το οποίο, ωστόσο, γρήγορα τέθηκε εκτός λειτουργίας. Το παιδί το οποίο λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, χρήζει πλήρους φροντίδας για όλες τις καθημερινές της δραστηριότητες, ενώ δεν χρησιμοποιεί τα χέρια της και λαμβάνει πολτοποιημένη τροφή. Έχει μακροχρόνια εγκεφαλική δυσλειτουργία και μόνιμη αναπηρία - εγκεφαλική ατροφία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η 11χρονη χρησιμοποιεί τροχοκάθισμα για τις μετακινήσεις της σε μόνιμη βάση.
Σύμφωνα με πολυσέλιδη επιστολή καταγγελία της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, ημερ. 8/11/2017, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας υπέδειξε ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί το τροχοκάθισμα που χρησιμοποιούσε στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτά, καθώς κρίθηκε ακατάλληλο, ενώ αυτό έγινε έπειτα από έκτακτη σύσκεψη των αρμοδίων.

Η επιστολή αναφέρει ότι τον Μάρτιο, ορισμένες από τις εταιρείες που εισάγουν τροχοκαθίσματα κλήθηκαν σε συνάντηση με την οικογένειά της για αξιολόγηση και η μικρή είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τροχοκαθίσματα στο ειδικό σχολείο ''Θεοσκέπαστη'', ενώ επιλέχθηκε πιο κατάλληλο τροχοκάθισμα.
Η σχετική έκθεση διαβιβάστηκε στη συνέχεια, από το ειδικό σχολείο ''Θεοσκέπαστη'' στο Υπουργείο Παιδείας, οπόταν η Επαρχιακή Επιτροπή Ειδικής Εκπαίδευσης ενέκρινε την παραχώρηση σ’ αυτήν του συγκεκριμένου τροχοκαθίσματος και διαβίβασε όλα τα σχετικά έγραφα στο Υπουργείο στις 30/6/2017 για λήψη τελικής απόφασης. Ωστόσο, το παιδί ακόμη περιμένει και η γιαγιά του αναγκάζεται να το μεταφέρει καθημερινά με το προσωπικό της τροχοκάθισμα στο σχολείο, διανύοντας απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου.