Χάος στην τουρκική βουλή: Βουλευτές...

Στα χέρια πιάστηκαν Βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων στο κοινοβούλιο της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφορικά με τη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στον Ερντογάν να πάρει στα χέρια του όλες τις εξουσίες. 

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (AKP), εισέβαλαν στο κέντρο της αίθουσας και πιάστηκαν στα χέρια, με τους βουλευτές του CHP, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον προκαλώντας την προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης.

Το AKP με τις «πλάτες» των ακροδεξιών εθνικιστών του MHP, προωθεί την υιοθέτηση των σχετικών τροποποιήσεων του συντάγματος, οι οποίες σύμφωνα με τον Ερντογάν θα ενισχύουν την άσκηση της εξουσίας, αποτρέποντας την προσφυγή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας. 

Τόσο το αντιπολιτευόμενο κόμμα CHP, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όσο και το φιλοκουρδικό HDP, φοβούνται ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα κλιμακώσουν τον αυταρχισμό άσκησης της προεδρικής εξουσίας.