Ισόβια για 15 πρώην στρατιωτικούς σ...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν δεκαπέντε πρώην στρατιωτικοί σήμερα στην Τουρκία. Οι στρατιωτικοί συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης με τη χρήση βίας ενώ κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να καταλάβουν τα κεντρικά γραφεία του AKP την 15η Ιουλίου 2016, την νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος, σύμφωνα με το Ανατολή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δικαστικές διαδικασίες έχουν αυξηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ώστε αρχές χρειάστηκε να χτίσουν νέες δικαστικές αίθουσες.

Περισσότεροι, μάλιστα, από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και τουλάχιστον 140.000 έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα κατά τα αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων μετά τη 15η Ιουλίου και την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα.