Ελλάδα - Τουρκία VS Ελληνικής δικαι...

Σε σκληρό μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία εξελίσσεται η υπόθεση σχετικά με το άσυλο που δόθηκε σήμερα από την Ελληνική δικαιοσύνη στον Τούρκο στρατιωτικό. Η αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ήταν άμεση:

"H Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος. Η απόφαση αυτή που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα".

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση με αίτημα της ζητά την ακύρωση της απόφασης αναφορικά με τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Αναλυτικά: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».