Tη θέση του ότι οι χρεώσεις της εταιρείας Helector προς τους Δήμους και Κοινότητες των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου ήταν αδικαιολόγητα ψηλές και δυσβάσταχτες διατύπωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης. Η κατάθεση δόθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου. Σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη, κ δεν υπήρχε ίση μεταχείριση των πολιτών των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου με αυτούς των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού.
Στο πλαίσιο της κυρίως εξέτασης του ο Θεόδωρος Πυρίλλης ανέγνωσε στο Δικαστήριο την αρχική του κατάθεση στις ανακριτικές αρχές, η οποία και κατατέθηκε ως έγγραφο του Δικαστηρίου.
Μεταξύ άλλων, στην αρχική του κατάθεση αναφέρει ότι συμμετείχε ως Δήμαρχος Παραλιμνίου στο Συμβούλιο Διαχείρισης ΟΕΔΑ Λάρνακας - Αμμοχώστου ως παρατηρητής. Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση άλλων τριών μαρτύρων.