Αποκαλύψεις για τα 13 αδέρφια: Ξύλο...

Σοκάρουν και προκαλούν φρίκη οι αποκαλύψεις που έγιναν χθες στην Καλιφόρνια στην υπόθεση των 13 αδερφών που υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια από τους γονείς τους. Χθες τους απαγγέλθηκαν συνολικά 25 κατηγορίες. Και οι δύο δήλωσαν αθώοι ενώ σε περίπτωση που καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 94 ετών.

Ο δημόσιος κατήγορος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Τέρπιν έβαζαν μπροστά στα πεινασμένα παιδιά τους φαγητό και δεν τα άφηναν να το αγγίζουν ενώ τους επέτρεπαν να κάνουν ντους μια φορά το χρόνο. Παράλληλα, τα κρατούσαν ξύπνια όλη νύχτα, κάποιες φορές βάζοντάς τα να «κάνουν παρέλαση» μέσα στο σπίτι.

Την ίδια στιγμή, κρατούσαν τα παιδιά τους χωρίς καμία κοινωνική ενημέρωση και πολλές ελλείψεις σε κοινωνικές γνώσεις αφού ακόμα κα οι ενήλικες δεν ήξεραν τι είναι η «αστυνομία», ενώ δεν γνώριζαν τι είναι χάπια και φάρμακα.

Καθημερινότητα ήταν για τα παιδιά και το ανελέητο ξύλο από τους γονείς τους ενώ πολλές φορές υπέστησαν στραγγαλισμούς στα όρια του θανάτου, με αποτέλεσμα ο φόβος να γίνει δεύτερη φύση τους.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως μαζί με το κορίτσι που τελικά το έσκασε από το σπίτι - φυλακή και ειδοποίησε τις αρχές, είχε φύγει και ένας ακόμα αδερφός της, που όμως τελικά φοβήθηκε και γύρισε πίσω. Τα παιδιά αποκάλυψαν πως επί δύο χρόνια σχεδίαζαν προσεκτικά την «απόδραση» αυτή.  

Οι γονείς αλυσόδεναν τα παιδιά τους τιμωρώντας τα για ό,τι μπορεί να έκριναν πως ήταν «αταξία», όπως για παράδειγμα αν τολμούσαν να πλύνουν τα χέρια τους πάνω από τον καρπό, και τα κρατούσαν δεμένα επί εβδομάδες ή και μήνες χωρίς να τους επέτρεπαν ούτε στην τουαλέτα να πάνε χωρίς τα δεσμά τους. 

Στην αρχή οι Τέρπιν έδεναν τα παιδιά τους με σχοινιά, όμως όταν ένα από αυτά κατάφερε κάποτε να λυθεί, αντικατέστησαν τα δεσμά με αλυσίδες και λουκέτα...

Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι, τρία από τα παιδιά ήταν αλυσοδεμένα.

Δεν είχαν ποτέ παιχνίδια στην διάθεσή τους, αν και στο σπίτι της Καλιφόρνια εντοπίστηκαν παιχνίδια κλεισμένα σε κουτιά που δεν είχαν ανοιχτεί ποτέ και όλοι τους κοιμόντουσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και πήγαιναν για ύπνο κατά τις 4 ή 5 τα ξημερώματα. 

Η 17χρονη κοπέλα που κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις αρχές έμοιαζε μόλις δέκα ετών λόγω της ανάπτυξής της που έχει επηρεαστεί από την ασιτία και τις κακουχίες.

Μόνο το τελευταίο παιδί της οικογένειας, ηλικίας δύο ετών, δεν φέρει άσχημα σημάδια αιστίας, σύμφωνα με τις αρχές. Το μεγαλύτερο, μια κοπέλα ηλικίας 29 ετών, ζυγίζει 41 κιλά, ενώ ένα άλλο παιδί, ηλικίας 12 ετών έχει το μέσο βάρος ενός επτάχρονου.