Στη Συρία εισέβαλαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που σήμερα προχώρησαν στην περιοχή Αζάζ, ανατολικά της περιοχής του Αφρίν,ως μέρος της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» κατά των Κούρδων μπήκε στην τρίτη ημέρα.
Η Άγκυρα δήλωσε ότι 153 στόχοι χτυπήθηκαν από το βράδυ του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένων μονάδων των Κούρδων και του Ισλαμικού Κράτους ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την επιχείρηση στο Αφρίν. Παράλληλα, τόνισε, ότι η Άγκυρα έχει μια συμφωνία με τη Ρωσία σχετικά με τη στρατιωτική της επιχείρηση εναντίον της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κουρδικής πολιτοφυλακής.
Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν ανέφερε ότι θέλει να στηρίξει την εθνική ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς η Τουρκία «δεν έχει βλέψεις σε εδάφη άλλης χώρας» ενώ ξεκαθάρισε ότι όσοι χτύπησαν την Τουρκία θα το πληρώσουν ακριβά.
Από την πλευρά της η Συρία προχώρησε σε αντίποινα σε βάρος τουρκικών πόλεων στην επαρχία Hatay, της Αντιόχειας, χτυπώντας με πολλαπλούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη βόρεια Συρία για δύο συνεχόμενες ημέρες. Η τελευταία επίθεση έλαβε χώρα τη Δευτέρα, όταν ένας πύραυλος από τη Συρία έπληξε τουρκικό στρατόπεδο όπου βρίσκονται μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας 12, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.