Αντίδραση από την Έμα Γκονζάλες που επέζησε κατά τη διάρκεια του στυγερού εγκλήμτατος και της μαζικής δολοφονίας στο Γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas στο πάρκο Parkland της Φλόριντα. Η Γκονζάλεζ μίλησε σε ένα ράλι ελέγχου πυροβόλων όπλων το Σάββατο, τρεις ημέρες μετά από έναν ένοπλο πρώην φοιτητή σκότωσε 17 συμμαθητές και καθηγητές της.
Η Γκονζάλες μίλησε ακούσια στο ακροατήριο μπροτά σε εκατοντάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο Fort Lauderdale, περίπου 45 χιλιόμετρα (28 μίλια) από το προάστιο όπου έλαβαν χώρα τα γυρίσματα.

Ο Γκονζάλες δήλωσε ότι η ψυχική υγεία - ένας παράγοντας που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ και άλλες αρχές είχαν επισημάνει στις απαντήσεις τους στα γυρίσματα - δεν ήταν το κύριο πρόβλημα. κατηγόρησε τους νόμους περί επιθετικών πυροβόλων όπλων της Φλόριντα, σύμφωνα με τους οποίους ο εφηβικός σκοπευτής Νικόλας Κρουζ αγόρασε νόμιμα το όπλο του. "Δεν θα είχε βλάψει πολλούς φοιτητές με μαχαίρι", είπε.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν τη μεταρρύθμιση των νόμων περί πυροβόλων όπλων τρεις ημέρες μετά τη λήξη του γυμνασίου στο Marjory Stoneman Douglas High School, σε συγκέντρωση στο Fort Lauderdale, Φλόριντα στις 17 Φεβρουαρίου 2018.