Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Τουσκ για τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο ίδιος άκουσε με προσοχή όσα είχε ο Νίκος Αναστασιάδης να πει.
Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τουσκ κατανοεί ότι θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση από την ΕΕ, ενώ παραπέμπει στην αυριανή ημέρα για περισσότερες εξελίξεις και συμμερίζεται τις ανησυχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Meeting with President @AnastasiadesCY on the situation in Cyprus’ exclusive economic zone ahead of tomorrow's informal #EUCO. pic.twitter.com/AAvs7l5QDf
— Donald Tusk (@eucopresident) 22 February 2018
Απόψε στις 10:30 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.