Στον τρόπο πληρωμής της αναδόχου εταιρίας που θα αναλάβει την εγκατάσταση αλλά και λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης στους κυπριακούς δρόμους (σ.σ. κάμερες τροχαίας) κολλά αυτή τη στιγμή η διαδικασία για να προχωρήσει ο διαγωνισμός ανάθεσης. Η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία αναμένει το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Οικονομικών για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Δυο σκέψεις
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σκέψεις για την αποπληρωμή του αναδόχου.. Είτε δηλαδή ο ανάδοχος να πληρώνεται από το κράτος, μηνιαίως, είτε να λαμβάνει τις εισπράξεις των προστίμων. Εφόσον ξεκαθαρίσει αυτή η παράμετρος τότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου.
Συγκεντρωτικά από το 2014 που ελήφθη η απόφαση για έναρξη διαδικασιών επαναλειτουργίας του συστήματος μέχρι σήμερα φαίνεται να έδειξαν ενδιαφέρον 20 εταιρίες.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μόλις η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία έχει την απάντηση του Υπουργείου θα προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία για να βρεθεί ο ανάδοχος αφού προηγουμένως όλες οι εταιρίες περάσουν από την Επιτροπή Αξιολόγησης.
Με βάση τον προγραμματισμό θα τοποθετηθούν 90 σταθερές και 20 κινητές κάμερες εποχούμενες σε όχημα που θα καταγράφουν τις παραβάσεις του ορίου ταχύτητας και του κόκκινου σηματοδότη. Αυτή τη στιγμή είναι σε λειτουργία δυο κάμερες στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Το σύστημα θα κοστίσει 44 εκ. ευρώ και το συμβόλαιο θα έχει διάρκεια 5 συν 2 έτη ώστε κατά τη διαδικασία ανανέωσης ή επιλογής νέου αναδόχου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.
Η τοποθέτηση των καμερών θα γίνει βάση μελέτης και όπου κρίνεται αναγκαίο στις τωρινές συνθήκες.

Δημητριάδης: «Κωλυσιεργία από Υπ. Οικονομικών»
Ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης ανέφερε στην Offsitecy ότι για τα θέμα του συστήματος φωτοεπισήμανσης προκύπτει κωλυσιεργία χωρίς σκοπιμότητα από το Υπουργείο Οι8κονομικών που δεν προχώρησε τη διαδικασία. Όπως είπε, ελπίζει αυτό να γίνει το συντομότερο».