Φορτοεκφορτώσεις εξοπλισμού θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες 3-4 μέρες τα υποστηρικτικά σκάφη του γεωτρύπανου SAIPEM 12000, το οποίο παραμένει σε στάση αγκυροβόλησης σε διεθνή χωρικά ύδατα, περίπου 17 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού της Λεμεσού.

"Σύμφωνα με δηλώσεις και του πράκτορα των τριών σκαφών που συνοδεύουν το SAIPEM, υπολογίζουμε σε 3-4 ημέρες να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και μετά να γίνει η αναχώρηση", είπε ο κ.Αγαθοκλέους, προσθέτοντας ότι η εργασία αυτή αφορά φορτοεκφόρτωση εξοπλισμού για σκοπούς γεωτρήσεων.
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως από τα υποστηρικτικά σκάφη εκφορτώνεται εξοπλισμός που αφορούσε το στόχο "Σουπιά" και φορτώνεται εξοπλισμός για άλλη γεώτρηση, εκτός Κύπρου ενώ θα γίνει και εφοδιασμός καυσίμων.

Διευκρίνισε ακόμη πως αποτελεί συνήθης πρακτική να εξυπηρετείται το γεωτρύπανο στην ανοικτή θάλασσα από τα σκάφη που το συνοδεύουν.
"Ποτέ δεν έχει αγκυροβολήσει το SAIPEM στο λιμάνι Λεμεσού και εξάλλου, τα υποστηρικτικά σκάφη έχουν τη δυνατότητα και τεχνολογία να κάνουν τις φορτοεκφορτώσεις τους σε ανοικτή θάλασσα και έτσι γίνεται μέχρι σήμερα", εξήγησε.
Το SAIPEM 12000, που χθες επιχείρησε να κατευθυνθεί στο στόχο "Σουπιά", στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια μετά τις τουρκικές απειλές, αναμένεται να μεταβεί ακολούθως στο Μαρόκο.