Πιθανότητα απεργίας στο Συνεργατισμ...

Ομόφωνα με ποσοστό 99,08%, οι εργαζόμενοι στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), εάν κριθεί αναγκαίο, να μη διστάσει, να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανόμενης και της απεργίας.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των μελών της ΕΤΥΚ στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα.

Κατά τη διάρκεια των Συνελεύσεων, έγινε ενημέρωση "για την απαράδεχτη ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας να απολύσει, με αυθαίρετο τρόπο αριθμό υπαλλήλων με τη δικαιολογία ότι είχαν προβλήματα με την αποπληρωμή των δανείων τους" και για τις μέχρι τώρα ενέργειες της ΕΤΥΚ.

Οι εργαζόμενοι, αφού ενημερώθηκαν και έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα αυτό, με μυστική ψηφοφορία, σχεδόν ομόφωνα (99,08%), εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, το οποίο θα συνεχίσει να επιδιώκει την επίλυση του προβλήματος, εάν κριθεί αναγκαίο να μη διστάσει, να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, περιλαμβανόμενης και της απεργίας.

"Η άμεση και έντονη αντίδραση της Οργάνωσής μας, στην πρωτοφανή, για τα εργασιακά δεδομένα του χώρου μας, ενέργεια της Διοίκησης της Τράπεζας, είχε ως αποτέλεσμα η Τράπεζα να «αναστείλει τις απολύσεις»", σημειώνεται.