ΠΙΣ: Φόβοι για κουκούλωμα του θανάτ...

Φόβους για την πιθανότητα  κουκουλώματος της υπόθεσης θανάτου της 46χρονης στη Γεροσκήπου κφράζει ο πρόδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Βάσος Οικονόμου ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «κάτι δεν πάει καλά με τους ιατροδικαστές». Η δήλωση αυτή όμως φαίνεται να ανοίγει νέο μέτωπο αντιπαράθεσης αφού οι ιατροδικαστές νιώθουν θιγμένοι από τη θέση του κ. Οικονόμου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ με αφορμή την 5η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της άτυχής κοπέλας ανέφερε ότι «κάτι δεν πάει καλά με τους ιατροδικαστές και ότι εδώ και χρόνια ο ΠΙΣ  υποβάλλει εισηγήσεις και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου χωρίς να λαμβάνεται υπόψην».

«Να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας»
Ο πρόεδρος Δεοντολογίας του ΠΙΣ ανέφερε ότι πρέπει να παρέμβει ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας αφού δεν πρόκειται «για ένα μεμονωμένο και τυχαίο σφάλμα».

Απαράδεκτο γεγονός
Ο κ. Οικονόμυ χαρακτήρισε ότι θα γίνει και πέμπτη ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 46χρονης λέγοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι είναι εκτεθειμένοι. Την ίδια ώρα χαρακτήρισε έμπειρο ιατροδικαστή τον Μάριο Ματσάκη και εκτός κυκλωμάτων την Ελληνίδα ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου που θα προβεί στην 5η νεκροτομή.

Ενοχλημένοι οι ιατροδικαστές
Ενοχλημένοι και την ίδια ώρα θιγμένοι είναι οι κυβερνητικοί ιατροδικαστές από το ύφος και τις τοποθετήσεις του ΠΙΣ.  Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τις τοποθετήσεις του Β. Οικονόμου ανέφερε ότι θα θέσει το θέμα ενώπιον και των άλλων τριών κυβερνητικών ιατροδικαστών Ν. Χαραλάμπους, Ελ. Αντωνίου και Αγγ. Παπέττα για να λάβουν αποφάσεις.