Αεροπορική τραγωδία στο Κατμαντού -...

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στο Κατμαντού, όταν αεροσκάφος των αερογραμμών US-Bangla Bombardier Dash-8 Q400 με έδρα το Μπαγκλαντές συνετρίβη σε γήπεδο ανατολικά του διαδρόμου προσγείωσης λόγω και της σφοδρής καταιγίδας που επικρατούσε.

Οι πρώτες πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες και μιλούσαν για πτώση στο αεροδρόμιο με τις αρχές να εκφράζουν φόβο για πολλούς νεκρούς.

Στο αεροπλάνο υπήρχαν 67 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα ενώ τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν 25 τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Οκτώ εξ αυτών, παρά τις προσπάθειές των γιατρών, απεβίωσαν, με τον αριθμό των επιζώντων να διαμορφώνεται στους 17.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, το αεροσκάφος ερχόταν από την Ντάκα και έπιασε φωτιά κατά την προσγείωση.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αεροσκάφος ήταν πολύ ασταθές όταν προσγειωνόταν και φαινόταν σαν να υπήρχε πρόβλημα.

Τελικά, αφού προσγειώθηκε, βγήκε εκτός αεροδιαδρόμου και συνετρίβη φλεγόμενο.