Στην Κύπρο φθάνει σήμερα Τρίτη η Ελλαδίτισσα ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου η οποία κατόπιν απόφασης της Νομικής Υπηρεσίας θα εξετάσει τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στη σορό της άτυχης 46χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο στη Γεροσκήπου.
Οι εξελίξεις με την κάθοδο της ιατροδικαστή η οποία συνεργάστηκε και στο παρελθόν με τη Νομική Υπηρεσία σε παρόμοιας φύσεως υποθέσεις σημειώνονται μετά τις τέσσερεις νεκροτομές που έγιναν από Κύπριους ιατροδικαστές. Η πρώτη νεκροτομή κατέδειξε ότι ο θάνατος της 46χρονης προήλθε από γεωργικό μηχάνημα και οι άλλες τρεις από δαγκώματα σκύλων τύπου ροτβάιλερ.
Ο Γενικός Εισαγγελέας ενοχλημένος από τις αντιφατικές νεκροτομές αποφάσισε να κληθεί η Ελλαδίίτισσα ιατροδικαστής για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Τι θα κάνει
Πληροφορίες της Οffsite που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ανέφεραν ότι η κ. Σπηλιοπούλου ίσως να μην προβεί τελικά σε νεκροτομή αλλά να εξετάσει μόνο τα τελευταία ευρήματα για να διαπιστωθεί εάν όντως ο θάνατος προήλθε από τα δαγκώματα σκύλων.
Όσον αφορά στις αστυνομικές έρευνες, ο 27χρονος ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ θα παραμείνει μέχρι τις 18 Απριλίου υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές οπότε και θα ληφθεί απόφαση εάν θα παραπεμφθεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου.
Ο 27χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου με παράνομες και αμελείς πράξεις αδικήματα που επιφέρουν μέχρι και δια βίου φυλάκιση. Αντίθετα, ο πατέρας του με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Εξάλλου, μετά την εξέταση από την κ. Σπηλιοπούλου το Υπουργείο Υγείας θα αποφασίσει εάν προκύπτουν ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα για τους ιατροδικαστές που προέβησαν στις νεκροτομές επί της σορού της 46χρονης..