Λανθασμένος ήταν ο συναγερμός που ήχησε το πρωί στο Πανεπιστήμιο Κύπρο για πυρκαγιά. Οι φοιτητής βγήκαν έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας καθώς προκλήθηκε αναστάτωση.
Στο πανεπιστήμιο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην OffsiteCy, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ο συναγερμός ήχησε λανθασμένα καθώς στον υπόγειο χώρο του πανεπιστημίου εργαζόταν συνεργείο συντήρησης, οι εργασίες του οποίου ενεργοποίησαν το σύστημα πυρανίχνευσης ειδοποίησης για πυρκαγιά από καπνούς που εξέρχονταν από το σύστημα καυσαερίων αντλίας που λειτουργούσε στον χώρο του υπογείου.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως λόγω εργασιών που γίνονταν στο μηχανοστάσιο του Πανεπιστημίου, άρχισαν να παράγονται αδρανή αέρια.