Τραγικό θάνατο βρήκε μια 55χρονη από την Ισπανία, η οποία υποβαλλόταν σε θεραπείες «βελονισμού» με... ζωντανές μέλισσες.
H θεραπέια του μελισσοθεραπευτή γινόταν μία φορά το μήνα για δύο χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί από τους σφιγμένους της μύες και το άγχος αλλά κατά την τελευταία συνεδρία, η γυναίκα εμφάνισε δύσπνοια και κατόπιν έχασε τις αισθήσεις της.
Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και της χορηγήθηκε αδρεναλίνη και αντισταμινικά αλλά η άτυχη γυναίκα πέθανε μερικές εβδομάδες αργότερα, από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.
Η «μελισσοθεραπεία» ή «βελονισμός με τη βοήθεια μελισσών», περιλαμβάνει την τοποθέτηση ζωντανών μελισσών σε σημεία του σώματος του ασθενή. Στη συνέχεια ο θεραπευτής σφίγγει το κεφάλι του εντόμου μέχρι να εμφανιστεί το κεντρί του, με το οποίο διαπερνά το δέρμα ενώ η μέλισσα πεθαίνει μετά από λίγη ώρα.
Η "θεραπεία" αυτή θεωρείται αποτελεσματική στην καταπολέμηση ρευματικών ασθενειών και την ανακούφιση από τον μυικό πόνο και ήταν πολύ δημοφιλής στην Κίνα και τη Κορέα.
Μετά τον θάνατο της γυναίκας, Ισπανοί επιστήμονες έγραψαν σε τοπικά ΜΜΕ ότι η εκτεταμένη έκθεση σε αλλεργιογόνες ουσίες, ακόμα και σε άτομα που δεν είναι αλλεργικά, αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσει ο οργανισμός τους κάποια ακραία αντίδραση, συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό.