Τις συνομιλίες με τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam και με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αγορά συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας συνεχίζει η Τουρκία.
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέροντας ότι τον Ιανουάριο, η Τουρκία υπέγραψε με την Eurosam συμβόλαιο 18 μηνών για την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού αμυντικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς.
"Το σύστημα που αγοράζουμε από τη Ρωσία δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ, αλλά διατηρούμε το στόχο μας να αναπτύξουμε ένα σύστημα συμβατό με το ΝΑΤΟ. Η συνεργασία μας με την Eurosam ευθυγραμμίζεται με αυτόν τον στόχο. Από την άλλη, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας για τα συστήματα Patriot με τις ΗΠΑ", ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Ακσόι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι περσί, το Δεκέμβριο η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400.