Μπαχτσελί: Ο Τσίπρας τόλμησε να τρί...

Τα δόντια του στην Τουρκία τόλμησε να τρίξει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος μάλιστα είπε πως οι παππούδες αυτών που σήμερα λένε λόγια του αέρα είναι στο βυθό της θάλασσας.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι “ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας νόμιζε πως θα βρει τα δίκτυα άδεια, άνοιξε το στόμα του και μπήκε στην λογική του ό,τι πάρει θα είναι κέρδος”. “Αυτός ο τύπος προσπάθησε να δοκιμάσει την υπομονή μας. Τόλμησε να τρίξει τα δόντια του στην Τουρκία. Ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος και έχει ξεχειλίσει με τους παππούδες εκείνων που λένε σήμερα λόγια του αέρα. Είναι μάταια η προσπάθεια της Ελλάδας να αρχίσει να ξύνει τη διαφορά στα Ίμια. Αυτά δεν είναι αστεία. Η Τουρκία δεν είναι ένα κράτος κουρσάρου που θα ανεχτεί της άνομες δραστηριότητές στη Μεσόγειο και το Αιγαίο”, ανέφερε.

Απευθυνόμενος στην ΕΕ, ο Μπαχτσελί είπε πως η ενταξιακή πορεία για την Τουρκία δεν είναι θέμα ταυτότητας ούτε ύπαρξης. “Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα δορυφόρος και απομίμησης που θα μείνει στην τροχιά της ΕΕ και που θα μεταβιβάσει την κυριαρχία της. Η Τουρκία δεν είναι κατάδικος της ΕΕ. ‘Η θα ανοίξει ο δρόμος της για μια ισότιμη και με σεβασμό ένταξη ή ο παντρεμένος στο σπίτι του και ο χωριάτης στο χωριό του”

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι είναι σκάνδαλο η καταδίκη από το Συμβούλιο της ΕΕ των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, προσθέτοντας ότι “η σάπια νοοτροπία της ΕΕ προσπαθεί να αρπάξει τα δικαιώματά μας που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λωζάνης”. “Το μήνυμα καταδίκης της ΕΕ δεν έχει ισχύει για μας" είπε.