Το Υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, σε μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, σε σχέση με την παραχώρηση από το κράτος άδειας χρήσης παραλιακής κρατικής γης, δηλώνει ότι θεωρεί «τις δηλώσεις του Δημάρχου πρόωρες, ενόψει και της συνάντησης που έχει συγκαλέσει για συζήτηση του θέματος».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και συγκεκριμένα τον περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο, Κεφ. 59, «(4) Η οικεία αρχή δύναται να εκδώσει άδεια παροχής υπηρεσιών σε τμήματα της παραλίας τα οποία εμπίπτουν σε κρατική παραλιακή γη που έχει εκμισθωθεί από το Κράτος», προσθέτει το Υπουργείο, αναφέροντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από σχετική γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία εξασφαλίστηκε αφότου περιήλθαν σε γνώση του Υπουργείου Εσωτερικών οι ενέργειες του Δήμου.
Kατά συνέπεια, ο Δήμος Πάφου όφειλε να υποβάλει αίτηση για να του εκμισθωθεί η εν λόγω κρατική παραλιακή γη, προτού ο ίδιος προβεί σε προκήρυξη διαγωνισμού, κάτι το οποίο δεν έπραξε, αναφέρεται.